– Skupština Lokalnog Partnerstva za Zapošljavanje Ličko-senjske županije

Skupština Lokalnog Partnerstva za Zapošljavanje Ličko-senjske županije održala se 16. listopada 2013. godine u konferencijskoj sali KIC-a u Gospiću.

Na Skupštini je za novog predsjednika izabran dožupan Sanjin Rukavina, a za zamjenicu predsjednika Eleonora Olivieri Dejanović, predstojnica HZZ ureda Gospić. Razvojna agencija LSŽ – Lira koja je do sada obavljala ulogu tehničkog tajništva LPZ-a jednoglasno je primljena u članstvo kao punopravni partner.

Trenutno je u tijeku provođenje projekta osnaživanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje LSŽ putem osiguravanja efikasnog funkcioniranja i održivosti samog Partnerstva. Projekt financira Europska unija kroz svoj IPA4 fond.

Pojedinosti o projektu su prisutnim članovima LPZ LSŽ-a izložili predstavnik LIRA-e Andrija Brkljačić i voditelj projekta Jure Tomljanović.

Predstavnici članova LPZ LSŽ-a su ujedno i imenovani članovima Upravnog odbora provedbe ovoga Projekta.

Projekt Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije provodi se od dana 17. veljače 2015. godine do 16. veljače 2016. godine. Svrha projekta je osigurati okvir za koordinirani rad lokalnih aktera na tržištu rada u cilju unaprjeđenja lokalnog gospodarstva i lokalnog tržišta rada kroz razvoj i provedbu zajedničke lokalne politike i strategije.

Skupština LPZ-a pokrenula je postupak prikupljanja projektnih ideja za Akcijski plan te su članovi Lokalnog partnerstva zajedno sa lokalnim dionicima prijavljivali projekte za Akcijski plan u vremenskom razdoblju od 24. lipnja 2015. godine do 15. rujna 2015. godine. Po isteku definiranog roka za prijavu projekata Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije odabrala je dana 24. rujna 2015. godine projektne ideje koje će se uvrstiti u Akcijski plan.

Odabir se temeljio na kriterijima: usklađenost, relevantnost, izvedivost i mogućnost financiranja.

Ukupno je prikupljeno 31 projektne ideje. Sve ideje klasificirane su po prioritetima i mjerama i sačinjavaju Listu projektnih ideja. Od 31 projektne ideje, 21 projekt je uvršten u Akcijski plan, dok je 10 projektnih ideja arhivirano u bazi projektnih ideja.

Akcijski plan za 2016. godinu nakon usvajanja skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije a koji je planiran za dan 28. siječnja 2016. godine, biti će objavljen na službenim stranicama članova Lokalnog partnerstva.

Back to top