– Promocija udomiteljstva za djecu u Gospiću

udomiteljstvo gospic

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu će u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Gospić u petak dana 18.03.2016. na Trgu Stjepana Radića održati promociju udomiteljstva.

Cilj promocije je informiranje građanki i građana Gospića o udomiteljstvu te senzibliziranje javnosti kako je udomiteljstvo najbolji oblik alternativne skrbi za djecu jer dijete ima priliku odrastati u obiteljskom okruženju te razvijati odnos privrženosti s osobama koje skrbe o njemu. Budući da na području Ličko-senjske županije nema dovoljno kapaciteta za smještaj djece u udomiteljske obitelji, važno je upoznati građane s udomiteljstvom te ih potaknuti da se odluče za ovaj plemeniti poziv kako bi sva djeca kojima je potreban smještaj izvan vlastite obitelji mogla biti smještena u udomiteljske obitelji u svojoj lokalnoj zajednici.

Promocija će se održati u sklopu projekta „Info centar za udomiteljstvo“ kojeg Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece provodi u partnerstvu s Centrima za socijalnu skrb Gospić i Knin, a financiran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u petak kako bi saznali nešto više o udomiteljstvu. Postanite i Vi udomitelji za djecu jer biti udomitelj nije samo obveza ili posao, nego način života i istinski poziv.

Najava za promociju (pdf)

 

Back to top