– Prava starijih osoba u sustavu socijalne skrbi

Prava starijih osoba

U prostorijama CZSS Gospić, podružnice Obiteljski centar u Senju, 4.10.2018. održano je zanimljivo predavanje, kojem su uz nas kao domaćini bili tajnik Kluba senjskih maturanata gsp. Branko Svast i naš stručni radnik, psiholog Danko Butorac.

Povod za predavanje bila je organizacija Nacionalnog tjedna cjeloživotnog učenja, te inicijativa Udruge „Mi“ iz Splita koja je angažirala predavačice Nelu Kovačević, mag.iur. i Marinu Elez-Urlić, dipl.soc.rad. One su održale predavanje pod nazivom „Prava starijih osoba u sustavu socijalne skrbi“ u okviru projekta „Zaštita prava starijih osoba, promocija, informiranje, edukacija“, kojem je aktivno nazočilo dvadeset i sedam starijih osoba.

Nakon predavanja, druženje se nastavilo u, može se reći, obiteljskoj i opuštajućoj atmosferi jer su članovi vokalno-instrumentalnog sastava Bonaca odsvirali i otpjevali nekoliko pjesama. Skup je pozdravio i predsjednik Udruge senjskih umirovljenika gsp. Krešimir Šojat, kao i predsjednica Kluba senjskih maturanata gđa Branka Lončarić, koji su uz VIS Bonaca bili suorganizatori.

Back to top