– Partnerstvo – Cenzura Plus

Cenzura Plus sa partnerskim organizacijama provodi treći projekt ekonomskog osnaživanja žena na području Like i Dalmatinske zagore

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus iz Splita, zajedno s partnerskim organizacijama Pučkim otvorenim učilištem iz Knina, u suradnji s HZZ Zadar i Centrima za socijalnu  skrb Gospić, Gračac i Šibenik te udrugama Prospero iz Gračaca, NIT iz Korenice, Tara iz Ličkog Petrovog  Sela, OGI iz Drniša, Krka iz Knina i Ženskom grupom Donji Lapac provodi projekt „Društveno (socijalno) poduzetništvo – korak prema boljoj socijalnoj uključenosti“ financiran sredstvima Europske unije u okviru natječaja :“Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“.

U cilju unaprjeđenja šansi na tržištu rada i kvalitete života dugoročno nezaposlenih žena, korisnica nekog oblika socijalne skrbi i njihovih obitelji u ruralnim dijelovima Zadarske, Ličko-senjske  i Šibensko-kninske županije  provodimo besplatne tečajeve od kojih su neki certificirani i izvrsna su prilika za druženje i učenje, te povećanje razine samopouzdanja. Namjera nam je unaprijediti postojeća znanja i vještine, do razine potrebne za sustavnu proizvodnju rukotvorina i suvenira namijenjenih prodajnom asortimanu Ličke ženske zadruge.

Provodimo tečajeve: tkanja, rada s keramikom, krojenja i šivanja, rada s vunom i koncem, te tečaj engleskoj jezika, rada na računalu i tečaj osnova agrikulture.

Sudionice koje završe naše kreativne tečajeve imati će mogućnost sudjelovati u razvijanju prototipova dizajna za novu liniju proizvoda za Ličku žensku socijalnu zadrugu, te će imati mogućnost zapošljavanja u proizvodnji rukotvorina i suvenira za Ličku žensku socijalnu zadrugu.

 Sudionice tečajeva rada na računalu, engleskog jezika i agrikulture povećati će svoju ponudu na tržištu rada i s tim povećati šanse u zapošljavanju te samozapošljavanju.

Partnerskim pristupom odnosno umrežavanjem  i suradnjom što većeg broja dionika s ciljanog područja želimo  što bolje obuhvatiti potrebe osnovne ciljane grupe i iskoristiti sve postojeće resurse u lokalnim zajednicama, te stvoriti mrežu buduće podrške novim poduzetničkim modelima, na ciljanom terenu.

Partnerstvo – Cenzura Plus (pdf)

Back to top