– Osiguravanje psihološke podrške žrtvama nasilja u obitelji prilikom odlaska na razgovor za posao

informacije

Molba za diseminaciju informacija o osiguravanju psihološke podrške žrtvama nasilja u obitelji prilikom odlaska na razgovor za posao – Ženska soba

Poštovana, poštovani,

obraćamo Vam se ispred Ženske sobe – Centra za seksualna prava (www.zenskasoba.hr), organizacije civilnoga društva, koja dugi niz godina djeluje na području suzbijanja seksualnog nasilja te pružanja direktne pomoći i podrške osobama koje su preživjele seksualno nasilje u okviru savjetovališta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“.
Ženska soba u okviru svog rada dugi niz godina aktivno djeluje i na području poboljšanja kvalitete života žrtava nasilja u obitelji, ne samo kroz direktan rad s osobama, već i kroz kreiranje i provedbu modela stručnog osposobljavanja za žrtve nasilja u obitelji s ciljem njihove reintegracije u život zajednice te svijet rada.
Kako bismo postigle zadano, Ženska soba provodi trogodišnji program naziva „Edukacijom, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost!“, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Požega. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Program je prvenstveno namijenjen ženama žrtvama nasilja u obitelji u okviru kojega im se osigurava i pružanje psihološke podrške prilikom odlaska na razgovor za posao, posebice dugotrajno nezaposlenim ženama žrtvama nasilja, u okviru rada savjetovališta Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Ljubazno Vas molimo diseminaciju informacija usmenim i pismenim putem žrtvama nasilja o mogućnosti dobivanja direktne psihološke podrške prilikom pripreme za razgovor za posao u vidu osnaživanja i pripreme osobe za razgovor i što kvalitetniju samoprezentaciju poslodavcu/poslodavki.

Zainteresirane osobe nam se mogu obratiti na sljedeće načine:
• Telefonskim putem: 01/6119-444
• Elektronskim putem: savjetovaliste@zenskasoba.hr

Nadamo se kako ćete se odazvati našoj zamolbi te informaciju namijenjenu osobama koje su u potrazi za zaposlenjem, a žrtve su nasilja u obitelji, uputiti na rad naše organizacije te ih informirati o mogućnosti dobivanja psihološke podrške prilikom odlaska na razgovor za posao.

Za sva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju!

S poštovanjem,

Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur.
Voditeljica programa

Dopis_Obavijest o osiguravanju psiholoske podrške žrtvama nasilja u obitelji (pdf)

Back to top