– Međunarodni dan darivanja knjiga

Međunarodni dan darivanja knjiga

Jučer su u prostorijama Podružnice Obiteljskog centra održane dvije radionice za djecu povodom obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Održanim aktivnostima u Obiteljskom centru podržali smo Nacionalnu kampanju za poticanje čitanja „Čitaj mi!“ pod ovogodišnjim geslom: „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!“, a na radionici su sudjelovali učenici Osnovne škole S. S. Kranjčevića u Senju i to 3a razreda s učiteljicom Melitom Marenić i 2a razreda s učiteljicom Bertom Tomljanović i pripravnicom Martom Kaštelan.

Uz voditelja radionica Danka Butorca djeca su međusobno razmijenila knjige i slikovnice, ali i poklonila knjige i slikovnice za djecu nižeg imovinskog statusa. U radionici su učenici imali prigodu razmijeniti ideje kako obradovati neko senjsko dijete knjigom iz svoje kućne zbirke.

Na radionicama je sudjelovalo više od tridesetoro učenika, a za kraj ostalo je vremena i za igru i za uživanje u slatkišima.

Kući su djeca osim knjige odnijela i novu želju za čitanjem i poklanjanjem.

Dio prikupljenih knjiga i slikovnica isti smo dan uručili pedijatrijskoj ordinaciji dr Eleršek Gržin, a preostali dio uručit ćemo sljedeći tjedan i senjskoj školskoj knjižnici.

Back to top