– “Ljubav djeci prije svega” – ovogodišnji moto Dječjeg tjedna

Djeca crtaju

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Hrvatskoj koji ove godine traje od ponedjeljka 1. listopada do nedjelje 7. listopada, CZSS Gospić Podružnica Obiteljski centar organizirao je susrete s djecom predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta u prostoru Podružnice.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“.

No, iako u Senju ne djeluje Društvo „Naša djeca“, Podružnica Obiteljski centar se svake godine uključuje u akciju s prigodnim aktivnostima za djecu i/ili roditelje. Ove godine smo Dječji tjedan obilježili druženjem s najmlađima. Tako smo u ponedjeljak, 1. listopada na Međunarodni dan djeteta ugostili skupinu predškolaca iz Dječjeg vrtića „Travica“ s njihovim odgajateljicama. Voditelj radionice bio je stručni radnik Obiteljskog centra, Drago Babić, koji je djeci predstavio brošuru o dječjim pravima i s njima razgovarao o Konvenciji o dječjim pravima. Danas smo, na Međunarodni dan učitelja ugostili prvašiće iz Osnovne škole S. S. Kranjčevića i njihove učiteljice Natašu Dragičević i Anastaziju Viatoris Matijević. Voditeljica dviju aktivnosti bila je predstojnica Podružnice, Suzana Svetić. Učenicima je također predstavila brošuru te s njima razgovarala o njihovim pravima. Svi zajedno zabavili su se crtanjem, pjevanjem i igranjem.

Back to top