– Danas u Obiteljskom centru obilježen Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije

U prostorijama CZSS Gospić Podružnice Obiteljski centar u Senju, danas su održane dvije radionice za učenike petih i sedmih razreda Osnovne škole S.S. Kranjčevića koji su ranije u mjesecu rujnu sudjelovali u aktivnostima Policijske postaje Senj i Podružnice Obiteljskog centra kojima je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna.

Učenicima je tada predstavljen projekt „Lily“, a sami učenici su sudjelovali u radionicama i anketnom upitniku na navedenu temu. Uz organizatore i provoditelje, Danka Butorca, Dragu Babića, stručne radnike u Obiteljskom centru i Željku Rukavinu, kontakt – policijsku službenicu, kao suradnik u aktivnostima sudjelovala je i Srednja škola P.R. Vitezovića na način da su dvoje učenika 1. razreda srednje škole bili suvoditelji u radionicama, Lucija Šarampolec i Juraj Nekić.

Hvale vrijednu podršku i važan doprinos ovom projektu dao je i sam Grad Senj koji je novčanom donacijom osigurao 15 pari Startas tenisica iz programa „Lily“ koje su na današnjim radionicama kojima je obilježen nadolazeći Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga, uručene najsretnijim učenicama. Ispred Grada Senja tenisice je uručio Mislav Bilović, savjetnik – koordinator za kulturu i društvene djelatnosti i naša volonterka Obiteljskog centra, učenica Srednje škole, Lucija Šarampolec.

Današnji program i radionice vodila je predstojnica Obiteljskog centra, Suzana Svetić, koja je s učenicima raspravljala o tome što je tolerancija. Učenici su na svojoj koži imali priliku sagledati vlastite stereotipe, ali i naučiti ponešto o sebi i društvu u kojem odrastaju. Kako je netolerancija jedan od temelja nasilnog ponašanja, na ovaj način su u Obiteljskom centru obilježili Međunarodni dan tolerancije. Učenike osnovne škole u Obiteljski centar pratile su predmetne nastavnice i suradnice u nastavi.

Back to top