– Rastimo zajedno i mi

U utorak 26.2.2019. godine otpočelo je provođenje programa „Rastimo zajedno i mi“ u prostorijama Centra za socijalnu skrb Gospić. Program je nastao kao nastavak UNICEF-ovih programa „Rastimo zajedno“ koji se provode od 2012. godine diljem RH.

No, „Rastimo zajedno i mi“ je usmjeren na podršku roditeljstvu osjetljivim skupinama roditelja, i djece jer roditelji sudjeluju u programu zajedno sa svojom djecom. Tako dok roditelji u grupi rade na svojim roditeljskim vještinama, djeca paralelno pohađaju radionice za djecu, te sudjeluju u zajedničkim aktivnostima s roditeljima.

Grupa od 10 roditelja uključila se u ovaj program, kao i 11 djece. Predviđeno je ukupno 15 radionica koje će se odvijati svakog utorka, a radionice se nastavljaju jedna na drugu tvoreći jedinstvenu cjelinu. Voditelji programa su djelatnici Centra za socijalnu skrb i podružnice Obiteljski centar, posebno educirani za provođenje ovog programa, zajedno s dvjema volonterkama, studenticama Sveučilišta u Zadru – Odjela za nastavničke studije u Gospiću. Utisci roditelja s prve radionice su iznimno pozitivni.Oni iskazuju motivaciju za nastavak sudjelovanja u radionicama.

 

Back to top